Birgittas revbensspjäll

Birgittas revbensspjäll

Ungssteka För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Tjocka revbensspjäll
  • 1 kg Gul lök, hackad
  • 2 msk Timjan
  • 8 st Lagerblad

Glaze

  • 1 liter Reducerat kokspad
  • 1 liter Japansk soja
  • 2,5 dl Honung
  • 0,5 dl Ingefära, riven
  • 100 g Smör
Gör så här 1. Koka upp revbensspjällen i vatten. Skumma av. Lägg i lök och kryddor. Sjud tills spjällen är riktigt möra, ca 1 timme. 2. Lyft upp spjällen och kyl ner. Reducera buljongen till en tredjedel. 3. Koka ihop kokspad och soja till ca 2/3. Tillsätt sedan honung, ingefära och smör och rör slätt. 4. Skär revbenen i mindre bitar och vänd dem i glazen. Ugnsstek i kombiugn på 200° före servering i ca 15 minuter tills de får fin färg.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

             

            

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här