Revbensspjäll med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Revbensspjäll med karamelliserade fikon och rödbetssallad

Ungssteka För 10 personer
Ingredienser
  • 2 kg Scans tjocka revbensspjäll

Marinad

  • 0,5 dl Ingefära, färsk, riven
  • 0,5 dl Honung
  • 1 msk Chiliflakes
  • 0,5 dl Äppeljuice, konc
  • 1 msk Kummin, krossat
  • 1 st Gul lök, riven

Äppel- och rödbetssallad

  • 2 st Äpple, Granny Smith
  • 300 g Rödbetor, inlagda
  • 0,5 dl Skånsk senap
  • 2 dl Crème fraiche

Karamelliserade fikon

  • 10 st Fikon
  • 2 msk Råsocker
Gör så här 1. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera revbensspjällen, gärna över natten. Stek i ugn i 175° i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen. 2. Finstrimla äpple och rödbetor. Blanda med senap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. 3. Halvera fikonen och stek i en klick smör. Strö över socker och låt smälta. Tillsätt balsamvinäger och ta av från värmen.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här