Kycklingleverterrin med fläsklägg och valnötter

Kycklingleverterrin med fläsklägg och valnötter

Koka För 20 personer
Ingredienser
  • 200 g Scan Fläsklägg, sous vide
  • 500 g Kycklinglever, sköljd och rensad
  • 500 g Smör
  • 2 msk Portvin
  • 2 msk Konjak
  • 1 tsk Slat
  • 1 krm Svartpeppar
Gör så här 1. Klä en terrinform med plastfilm. 2. Koka upp smöret i en vid kastrull. 3. Tillsätt portvin och konjak. Ta av kastrullen från plattan och lägg i kycklinglevern. Rör runt. Den ska vara lite rosa i mitten. 4. Mixa alltsammans i en kannmixer till en slät fin kräm. Tillsätt salt och peppar. 5. Häll upp i en bunke och tillsätt valnötter samt tärnad fläsklägg. 6. Slå därefter genast upp i den plastklädda formen och täck med plast upptill. 7. Ställ kallt över natten. 8. Vid servering; Skär upp terrinen i ca 1 cm tjocka skivor med en varm kniv och lägg på en skiva nyrostad kavring. Toppa med en god körsbärsmarmelad och drick en iskall glögg därtill.

Utvalda produkter

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här