Läckökorv med svensk julig "surkål"

Läckökorv med svensk julig "surkål"

Steka För 10 personer
Ingredienser
  • ca 1 st Scan Läckökorv
  • 300 g Grönkål, strimlad
  • 300 g Vitkål, strimlad
  • 1 st Ansjovisfilé, hackad
  • 1 st Röd lök, finhackad
  • 0,5 dl Ättika
  • 1 dl Gräddfil
  • Krasse
  • 10 st Grillpinnar
Gör så här 1. Bryn grönkål och vitkål i en väl tilltagen kastrull i smör.

2. Tillsätt rödlöken, ansjovisen, lite vatten och ättikan.

3. Koka samman och låt sjuda tills det är riktigt mjukt under lock. Lyft sedan av locket och koka ihop. Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika. Det ska vara riktigt härligt syrligt. Kyl.

4. Skär Läckökorven i 6 cm långa bitar, och dela dem sedan på
längden till fyra bitar. Trä upp två bitar korv på ett spett och bryn korvspetten i het panna på båda sidorna.

5. Blanda kålen med gräddfil och lägg sedan upp kålen. Toppa med krasse och lägg ett korvspett på varje.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här