Plommonkarré med äppel- och rosmarinsås och grönsaksris

Plommonkarré med äppel- och rosmarinsås och grönsaksris

KokaUngssteka För 50 personer
Ingredienser
  • 7 kg Scan Sous vide Karré med plommonsmak

Äppel- och rosmarinsås

  • 750 g Äpple, tärnat
  • 500 g Gul lök, hackad
  • 2,5 liter hönsbuljong
  • 3 dl Konc, äppeljuice
  • 1 liter Crème fraiche
  • ca 100 g Rosmarin, färsk

Grönsaksris

  • 4 liter Ris
  • 8 liter Grönsaksbuljong
  • 500 g Purjolök, skivad
  • 1 kg Zuccini, tärnad
  • 500 g Grön paprika, tärnad
Gör så här 1. Koka riset i grönsaksbuljongen.

2. Fräs äpple och lök i smör i en gryta. Tillsätt hönsbuljong, äppeljuice och skyn från köttet. Låt koka ihop något. Rör i créme fraiche och koka upp. Red ev av med maizena. Smaksätt med salt, peppar och finhackad rosmarin.

3. Fräs grönsakerna i lite olja och vänd ner i riset. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg köttet lite omlott på bleck och värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar till temperaturen är 70°C mellan skivorna.

5. Servera plommonkarrén med riset, såsen och gärna en sallad.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här