Rapsgrishamburgare

Rapsgrishamburgare

För 25 personer
Ingredienser
  • FLÄSKSIDA
  • 10 kuber fermenterad röd tofu
  • 3/4 dl five spicepulver
  • 1 msk vitpeppar, nymalen
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl salt
  • 1½ dl kinesiskt risvin
  • 5 kg fläsksida utan svål
  • 2-3 l buljong, t.ex. anka, fläsk el. nöt
  • BAO-BRÖD
  • 1 påse torrjäst (ca 12 g)
  • 2½ dl vatten, 40°C
  • 3/4 dl strösocker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • ½ msk salt
  • 2 msk rapsolja
  • sesamolja för pensling
  • POTATISPICKLES
  • 2 st bakpotatisar, skalade
  • 2 msk sesamolja
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 st thaichili, finhackad
  • 2-3 msk risvinäger
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 3 salladslökar, finskivade
  • CHILIMAJO
  • 2 dl majonnäs, egenslagen
  • ½ dl Schirachachilisås
  • salt
  • peppar
Gör så här Fläsksida Blanda ihop tofu, five spicepulver, vitpeppar, socker, salt och risvin till en pasta. Stick köttsidan på fläsksidan med en kniv, ca ½ cm djupt och med 2 cm mellanrum. Gnugga in hela sidan med marinaden, tryck ner i hålen. Lägg i form eller i vakuumpåse och låt marinera över natten. Lägg sidan i djup bleck med köttsidan nedåt. Koka upp buljong och slåden på fläsksidan. Täck med lock eller aluminiumfolie. Sätt in i ugn på 125°C i ca 3-4 tim. sidan är färdig när den känns mör. Sila av buljong och spara den. Lägg fläsksidan i press och låt svalna över natt. Skiva fläsksidan i önskad storlek och värm skivorna i buljongen. Bao-bröd Blanda jäst med 40°C vatten. Låt stå och dra i ca 10 min. Blanda socker, mjöl, salt och olja med vätskan. Knåda ihop till en slät deg. Lägg lite olja i en skål. Vänd runt degen i skålen så oljan täcker degen runt om. Täck med plastfilm och låt jäsa i 1 tim. Kavla ut degen lätt och stansa ut rundlar (4-5 cm). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk i ytterligare 30-45 min. Ånga bröd i ca 10-12 min eller baka i ångugn lika länge. Ta ut och låt svalna på galler. Innan servering: dela bröden och ånga dem varma i 2-3 min. Potatispickles Strimla potatisen till julienne. Lägg i kallt vatten i ca 30 min. Byt gärna vatten 1-2 ggr. Slå av vatten och låt potatisen torka lite. Hetta upp olja i en panna. Fräs vitlök och chili i 1 min. Lägg i potatis och stek ytterligare någon min under omrörning. Tillsätt vinäger, soja och socker. Rör om hela tiden. Stek ytterligare 3-4 min eller tills potatisen inte "vätskar" mer. Ta av från värme och blanda i salladslök. Smaka av med mer vinäger och socker om det behövs. Låt svalna och servera som tillbehör. Chilimajo Blanda ihop ingredienserna och smaka av. Montering vid servering: 1. varmt bao-bröd 2. chilimajonnäs 3. 1-2 gurkskivor 4. värmd fläsksida 5. potatispickles Dela på brödet. Lägg på lite majonnäs och en gurkskiva. Toppa med fläskskiva och potatispickles. Lägg på locket.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här