Konfiterad fläsksida med syltad rödkål

Konfiterad fläsksida med syltad rödkål

Ungssteka
Ingredienser
  • 2 kg Scan fläsksida m svål
  • 1-2 l fett
  • 1 gul lök, klyftad
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 bit ingefära, krossad
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk Five spice-krydda
  • ½ msk vitpeppar, nymalen
  • 1 ½ msk salt
  • 1 sats syltad rödkål, se recept

Syltad rödkål

  • 2 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • ½ dl syltad ingefära, krossad
  • 2 stjärnanis
  • ½ huvud rödkål, tunnstrimlad
  • 1 silverlök, tunt klyftad
Gör så här Gör så här: Fyll halva ugnsfasta formen med fett. Lägg i sidan med svål nedåt och fyll på mer grönsaker. Täck med smörpapper och sedan med folie. Sätt in i ugn på 70° i 10 timmar. Ställ åt sidan och låt svalna i sitt eget fett, med tryck. Ta sidan ur formen och skär i långa "stavar", ca 5-6 cm breda. Krydda med ingefära, five spice, vitpeppar och salt på köttsidorna - men inte på svålsidan. Stek dem sedan försiktigt i lite fett med svålsidan nedåt tills den blir krispig och sedan runt om på kanterna. Skiva tunt och servera ljumma eller kalla med syltad rödkål. Syltad rödkål: Gör så här Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Ställ åt sidan och lägg i ingefära och stjärnanis. Låt svalna. Lägg i rödkål och silverlök. Låt dra i kylen 2-3 timmar innan den serveras.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här