Chili på högrevsfärs

Chili på högrevsfärs

Koka För 20 personer
Ingredienser
  • Små vetetortillor eller majstortillor
  • Till servering, riven svensk cheddarost och gräddfil i sprutflaska eller sprits

Morots- och ingefärsspread

  • 2 vitlöksklyftor
  • 275 g morot, skalad och bitad
  • 50 g gul lök, tärnad
  • 2,5 dl vatten
  • salt
  • 150 g philadelphiaost
  • 4-5 cm ingefära, finriven
  • 0,5 citron, pressad
  • salt

Syrad rödkålsjulienne

  • 1 rödkålshuvud, tunnskivat
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk råsocker
  • svartpeppar

Chili på högrevsfärs

  • 4 st chipotle
  • 2-3 dl vatten
  • 1 kg högrevsfärs
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 thai chili, skivade
  • 2 jalapeños, urkärnade och tärnade
  • 0,5 spansk grön peppar, urkärnad och skivad
  • 1 msk sellerisalt
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 1 msk 5-spice
  • 1 msk pasilla chilipulver
  • 1 msk Pimento de la vera - picante
  • 2 dl spad från chipotlekoket
  • 2 dl vatten
  • 5 dl äppelmust
  • 1 dl ketchup manis
  • 2 msk honung
  • salt och peppar

Syltad rödlök/ingefära

  • 2 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 6 röda lökar, tunnskivade cirklar
  • 0,5 syltad ingefära, mosad
Gör så här Morots & ingefärsspread:
Koka upp morötter, lök och vatten och sjud i 10-15 minuter, tills morötterna blir mjuka. Slå av vatten och låt svalna lite. Mixa slätt med philadelphia, ingefära och citron, smaka av med salt.

Syrad rödkålsjulienne:
Blanda ihop och smaka av. Låt stå och dra 1 timme innan den används.

Chili på högrevsfärs:
Börja med att koka chipotle. Koka upp och sjud i 5 minuter. Ta av från värme och låt svalna i vätskan. Kärna ur och skiva. Spara vätskan.

Bryn färsen i olja, slå i gryta. Fräs gul lök, vitlök, thai chili, spansk peppar och kokta chipotles mjuka i olja. Tillsätt kryddor och svetta, späd med vätska och mixa därefter slätt. Slå i grytan och tillsätt äppelmusten. Sjud i 3-4 timmar. Smaka därefter av med ketchup manis, honung, salt och peppar.

Sytlad rödlök/ingefära:
Koka upp ättika, socker och vatten. Ta av från värme och låt svalna lite. Lägg sen i lök och ingefära, låt stå kallt över natt.

Lägg ihop:
Börja med att värma på tortillorna i en panna.
Bred/spritsa på lite morots & ingefärsspread.Lägg på lite kåljulienne.
Lägg sen på 1-2 msk uppvärmd högrevschili.
Toppa med syltad rödlök, gräddfil och riven cheddarost.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här