Sotad Flankstek med vispat soyasmör, parmesan, torkad svamp & krasse

Sotad Flankstek med vispat soyasmör, parmesan, torkad svamp & krasse

GrillaSteka För 8 personer
Ingredienser

Flankstek

  • 400 g flankstek
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Bröd

  • 1 baguette
  • 4 msk olivolja

Soyasmör

  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk kikkomansoya

Picklad lök

  • 4 st bananscharlottenlökar
  • 4 msk ättika
  • 8 msk socker
  • 8 msk vatten

Garnityr

  • 24 kvistar vattenkrasse
  • 8 skogschampinjoner
  • 40 g torkad karl-johansvamp
  • 100 g parmesan
Gör så här Flankstek: Skär flanksteken i 2 längder. Krydda med salt och peppar. Sota flanksteken i en mycket varm panna med oljan och smöret. Baka sedan flanksteken färdigt i ugnen, innertemperaturen ska bli ca 54 grader. Skiva i tunna skivor och krydda med flingsalt Soyasmör: Vispa ingredienserna fluffiga med elvisp Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Koka upp samtliga ingredienser och låt svalna i lagen. Garnityr: Plocka vattenkrassen i fina toppar. Hyvla svampen tunt på mandolin eller med vass kniv. Mal den torkade svampen fint. Hyvla parmesanen. Avslutning: Bred smöret på bröden. Lägg på köttet. Toppa med svamp, picklad lök, parmesan och krasse. Pudra över svamppulvret.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här