Korv med bröd & chorizocrust, potatiscreme och syltad

Korv med bröd & chorizocrust, potatiscreme och syltad

KokaSteka
Ingredienser

Korv med bröd

  • 8 st korvar
  • 8 st bröd

Chorizocrust

  • 200 g rå chorizo
  • 1 dl olja

Potatiscréme

  • 200 g mandelpotatis
  • oljan från korven
  • ca 2 dl mjölk
  • skal av 2 citroner
  • 2 tsk rökt paprikapulver

Syltad chili

  • 4 st röda chilis
  • 4 msk ättika
  • 8 msk socker
  • 8 msk vatten
Gör så här Korv med bröd:
Koka korven och värm bröden som vanligt

Chorizocrust:
Drag skinnet av korven. Skär ned den i mindre bitar. Sjud korven försiktigt i oljan, i ca 20 minuter, så att man får ut alla smaker. Häll sedan av oljan och spara till potatiskrämen. Torka korven torr och hacka den fint. Stek den sedan frasig i en torr stekpanna. Låt torka på papper.


Potatiscréme:
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av och låt den ånga helt torr. Passera potatisen och blanda med mjölk och chorizooljan. Tillsätt rivet citronskal och paprikan. Smaka av med salt.


Syltad chili:
Skiva chilin i tunna ringar. Förväll chilin och spola av den, så att du får ned styrkan. Koka sedan upp samtliga ingredienser och låt chilin svalna i lagen.


Avslutning:
Toppa varmkorven med potatiskräm, chorizocrust och syltad chili.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här