Krispig griskind med Yuzudipp

Krispig griskind med Yuzudipp

Ingredienser

Griskind

  • 500g Griskind
  • 50cl Öl (gärna ale, eller liknande)
  • 2st Morötter
  • 2st Gula lökar
  • Salt
  • 5 kvistar Timjan

Fritering

  • 1dl Vetemjöl
  • 2st ägg
  • 1dl Panko (Japanskt ströbröd)

Yuzudipp del 1

  • 5dl Matolja
  • 200g Bladspenat
  • 1st Citrongräs
  • 2st Grön chili
  • 3cm Ingefära

Yuzudipp del 2

  • 2st Äggulor
  • Salt
  • Limejos
Gör så här Griskind:
Dela ner morötter och lök och lägg allt i en kastrull, fyll upp med vatten om inte ölet täcker köttet.
Låt koka minst 3 timmar, köttet ska falla sönder helt.
Sila buljongen och reducera till hälften, plocka bort grönsakerna och lägg köttet i en degblandare, tillsätt grov senap efter smak och ca 1dl av den reducerade buljongen. (Resten av buljongen går utmärkt att frysa, gott att ha som grund i andra grytor)
Fixera köttet i platsfilm till korvar runda som en 5krona och ca 15cm långa och frys.

Fritering:
Ta ut och låt köttet tina lite så att det går att skära 1cm tjocka puckar och dubbelpanera i mjöl, ägg och panko. Fritera griskinden i 170grader varm olja precis vid servering.

Yuzudipp del 1:
Mixa allting och sila genom finmaskig sil.

Yuzudipp del 2:
Vispa gulor, salt och limejos. Tillsätt oljan från del 1 i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen tjocknat och fått en bra konsistens

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här