Vildris med sparris, stekt fläskkarré med hickorysmak och majssås

Vildris med sparris, stekt fläskkarré med hickorysmak och majssås

För 25 personer
Ingredienser
  • 3¾ kg Scan Piggham benfri fläskkarré
  • eller Scan Piggham picnicbog i bit
  • ½ dl hickory liquid smoke
  • 1 dl matolja
  • Salt till smaksättning
  • Grovmalen svartpeppar till smaksättning

Vildris

  • 1½ kg vildrisblandning
  • 3 l grönsaksbuljong
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 500 g grön sparris fryst
  • 1 dl hackad dill
  • Salt och svartpeppar

Majssås

  • 1¼ kg majskorn frysta
  • 1½ l kalvbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g majskorn till garnering
Gör så här Lägg karrén på bleck. Bind köttet om det behövs. Blanda hickory liquid smoke och matolja och pensla köttet. Peppra. Stek i ugn 150ºC till innertemperatur 75ºC, ca 2 timmar. Salta. Låt vila ca 20 minuter. Skiva. Koka riset i grönsaksbuljong och socker tills det är klart ca 20 minuter. Blanda i vinägern. Förväll sparrisen. Tillsätt sparris och dill i riset. Smaka av med salt och peppar. Rosta majskornen i ugnen vid 225ºC eller i stekbord på hög värme. Koka majskornen i kalvbuljong och vispgrädde tills de är mjuka ca 30 minuter. Mixa och sila. Värm såsen och smaka av med salt och peppar. Garnera med majskorn. Serveringsportion: karré ca 100 g, vildris ca 130 g, majssås ca 80 g, majs till garnering ca 10 g.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här