Svenskt nötkött

Vårt svenska nötkötts fina kvalitet bygger på den enkla idén att djuren ska få leva fritt, något som inte är en självklarhet i stora delar av världen. Den svenska djurhållningen, tillsammans med våra bönders noggranna arbete, gör att djuren mår bra och håller sig friska. Något som i sig borgar för god smak. Exakt vad som påverkar köttets kvalitet är omdiskuterat. För oss på Scan är det viktig att djuren är slaktmogna. Det betyder att de har lämplig vikt och en bra muskel- och fettansättning. Ökad ålder ger kraftigare muskelfibrer och en annan fettansättning, men också en kraftigare köttsmak. Vissa anser att det är det bästa köttet. Andra föredrar ett mildare kött från yngre djur. En sak är dock säker – svenskt kött är lika med kvalitet.

RÄTT KÖTT VID RÄTT TILLFÄLLE

Att välja kött till olika maträtter behöver inte vara komplicerat. För en klassisk Biff Stroganoff fungerar det alldeles utmärkt med lite enklare köttkvalitet. Ska du servera en ren köttbit väljer du en finare marmorering. Våra varumärken nedan erbjuder noggrant utvalt kött för olika typer av maträtter och smakpreferenser. Det finns en köttbit för alla!

Sortiment

PRODUKTNAMN VARUMÄRKE
Bog Benfri Krav Scan
BOGSTEK LITEN VAC Scan
BRINGA BFR DEL VAC Scan
ENTRECOTE 3.0+ Scan
ENTRECOTE 3.0+ Scan
ENTRECOTE MENU Scan
FLANKSTEK SKIN FRYST Scan
Fransyska Krav Scan
FRANSYSKA OSKIN VAC Scan
Högrev Benfri Krav Scan
HÖGREV BFR VM VAC Scan
HÖGREVSHJÄRTA VAC Scan
HÖGREVSKÄRNA MENU Scan
Lövbiff 140g Scan
NJURTAPP MENU VAC Scan
OXFILE 1.8+ Scan
OXFILE 1.8+ VAC Scan
OXFILE MENU 2.0+ Scan
OXKIND MENU VAC Scan
RYGGBIFF M KA VAC FR Scan
RYGGBIFF M KAPPA VAC Scan
RYGGBIFF MENU Scan
RYGGBIFF MENU FR Scan
RYGGBIFF MENU FRYST Scan
RYGGBIFF SK 4,0+ Scan
RYGGBIFF SK 4,0+ Scan
Talg av nöt Scan
YTTERLÅR SKIN VAC Scan