Snabba gulaschgrytan

Snabba gulaschgrytan
För 100 personer

Ingredienser

  • 8 kg Scan Högrev - tärnad sous vide
  • 2 kg Gul lök - hackad
  • 100 g Vitlök - hackad
  • 2 kg Ajvar relish - mild
  • 1 kg Tomatpuré
  • 3 kg Krossade tomater
  • 5 liter Oxbuljong
  • 5 st Citroner - zest och saft
  • 0.5 dl Spiskummin
  • 2 dl Paprikapulver
  • ca 5 dl Vetemjöl
  • Cayennepeppar
  • 3 kg Röd paprika - strimlad
  • 50 g Persilja - hackad
  • Salladslök och färska örter

Gör så här

Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt ajvar relish, tomatpuré, krossade tomater, buljong, citron och kryddor. Låt koka ihop en stund. Blanda ut mjölet i vatten och red av grytan. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Vänd sedan ner paprika och kött. Låt grytan koka upp och vänd sedan ner persiljan precis före servering. Slunga potatisen i olivolja med skivad salladslök och färska örter. Servera med lite gräddfil.