Grillad Txistorra, fetayoghurt och quinoa med persika och mynta

Grillad Txistorra, fetayoghurt och quinoa med persika och mynta
För 10 personer

Ingredienser

  • 15 st Scan Txistorra à 100 g

Quinoa med persika

  • 5 dl quinoa
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 5 st persikor
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl hackad mynta
  • 100 g hackad spenat

Fetayoghurt

  • 250 g fetaost
  • 7.5 dl matyoghurt

Gör så här

Skölj quinoan i hett vatten. Låt den rinna av. Koka upp buljongen och lägg i quinoan. Koka i 15 minuter. Ta grytan från värmen. Rör om och låt stå en stund. Grilla eller stek korven. Snitta den gärna lite i skinnet först. Grilla persikorna i halvor. Klyfta persikorna och blanda ner i quinoan tillsammans med bönor, mynta och spenat. Smaka ev av med mer salt och peppar. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Grilla korven försiktigt över medelvärme. Servera Txistorran med persikoquinoan och fetayoghurten.