Korv- och kålgryta med äppelsallad

Korv- och kålgryta med äppelsallad
För 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg Scan Falukorv strimlad
  • 1 tsk Kryddpepparkorn
  • ½ tsk Svartpepparkorn
  • 1½ liter Grönsaksbuljong
  • 1 msk Dragon
  • 400 g Vitkål i grova bitar
  • 400 g Savoykål i grova bitar
  • 800 g Potatis i grova bitar
  • 200 g Skivad gul lök

Äppelsallad

  • 300 g Syrliga skivade äpplen
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 2 msk Dijonsenap
  • ½ dl Bladperslija grovt hackad

Gör så här

Lägg pepparkornen i en kryddpåse. Koka upp buljongen med kryddpåsen och dragonen. Koka kål och potatis mjuka i omgångar i buljongen Tillsätt korv och lök, låt koka upp. Vänd ner kål och potatis strax innan grytan ska serveras. Lyft upp kryddpåsen och smaksätt med salt och peppar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen och smaksätt med salt och peppar. Servera korvgrytan med äppelsalladen och gärna ett gott bröd till.