Tunnbrödsrulle med varmkorv, ärtpesto och morotssallad

Tunnbrödsrulle med varmkorv, ärtpesto och morotssallad
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 st Scan Gatukökskorv special
  • 1.2 kg Potatismos eller kokt mjölig potatis
  • 10 st Tunnbröd
  • ½ dl Grovhackad mynta eller persilja

Ärtpesto

  • 2 dl Rostade solroskärnor
  • 4 dl Gröna ärtor tinade
  • 1 dl Riven prästost eller västerbotten
  • 1 st Hackad vitlöksklyfta
  • 1½ dl Rapsolja gärna kallpressad
  • Pressad citron

Morotssallad

  • 2 msk Pressad citron
  • ½ dl Rapsolja
  • Socker
  • 300 g Grovt rivna morötter

Gör så här

Mixa 1,5 dl av solrosfröna med ärtor, ost och vitlök. Späd med rapsolja och vatten eller grönsaksbuljong till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda saften av ½ citron och rapsolja till en dressing. Smaka av med lite socker, salt och nymalen svartpeppar. Blanda med morötterna. Värm korven, brödet och moset eller potatisen. Montera ihop till en tunnbrödrulle eller låt gästerna montera själva. Toppa med resten av solrosfröna och färska örter.