Pitabröd med köttbullar i Persisk sås

Pitabröd med köttbullar i Persisk sås
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 portioner köttbullar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 auberginer, skurna i kuber
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (känn efter hur stark den är innan du doserar)
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 25 g smör
  • 1 kg krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • Salt och peppar
  • 1 citron, zest och juice

FETAOSTKRÄM

  • 8 dl turkisk yoghurt
  • 500 g fetaost
  • Salt och peppar
  • 1 knippe färsk mynta (eller 1 dl hackad fryst)
  • Salt och peppar
  • 20 st pitabröd
  • Sallad och skurna grönsaker
  • Granatäpplekärnor

Gör så här

Stek köttbullarna ihop med aubergine, lök, vitlök och chili i olja. Fräs med kryddorna några minuter och slå sedan på de krossade tomaterna och vatten. Låt puttra några minuter. Dra av från värmen och tillsätt citronjuice och zest samt smaka av med salt.

Mosa och smula sönder fetaosten, blanda ner den turkiska yoghurten och myntan. Smaka av med salt och peppar.

Värm pitabröden i ugnen och förbered sallad och grönsaker. Servera allt tillsammans.