Oxbringa med morotssoppa och örtgrädde

Oxbringa med morotssoppa och örtgrädde
Koka För 25 personer

Ingredienser

  • 2.5 kg Scan Oxbringa Sous Vide skivad

Morotssoppa

  • 2 kg morötter i bitar
  • 150 g hackad gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 kg potatis i bitar
  • 40 g riven ingefära
  • 6 liter hönsbuljong
  • 0.75 dl vitvinsvinäger

Örtgrädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g hackade färska örter

Gör så här

Fräs morötter, lök och vitlök i olja. Koka det mjukt tillsammans med potatis och ingefära i buljong och vinäger. Mixa slätt och tillsätt lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg oxbringan i bleck och värm i kombiugn, ångfunktion 80°, ca 15 minuter. Vispa grädden, vänd ner örterna och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ljummen oxbringa och örtgrädde. Dekorera med rödbetsgroddar.

Utvalda produkter