Svensk färs

I många maträtter används blandfärs, alltså en mix av nöt- och fläskfärs. Proportionerna är ofta 50/50 men 30 % gris och 70 % nöt, eller 20 % gris och 80 % nöt förekommer också. Av hävd använder man en större andel nötkött i norra Sverige. En hel del maträtter lagas med ren nötfärs, till exempel många köttfärssåser och Biff à la Lindström, lasagne och råbiff. För att inte tala om hamburgare av alla de slag. Den arabiska färsrätten Kibbeh görs ofta på ren nötfärs, när man inte använder lamm.

Sortiment

PRODUKTNAMN VARUMÄRKE
Blandfärs 20% Scan
Blandfärs 50/50 15% Scan
Blandfärs 50/50 15% Scan
Blandfärs 50/50 15% Lösfryst Scan
Blandfärs 50/50 Grov 15% Scan
Blandfärs 70/30 13% Scan
Blandfärs 70/30 13% Eko Scan
Fläskfärs 17% Scan
Hamburgerfärs Scan
Hamburgerfärs Fryst Scan
Högrevsfärs 13% Grov Scan
Högrevsfärs 13% Grov Fryst Scan
Kalvfärs Scan
Nötfärs 10% Scan
Nötfärs 10% Fryst Scan
Nötfärs 10% Grov Scan
Nötfärs 10% Grov Krav Scan
Nötfärs 10% Grov Krav Fryst Scan
Nötfärs 10% Krav Fryst Scan
Nötfärs 10% Lösfryst Scan
Nötfärs 18% Scan
Nötfärs 23% Scan