Röd curry med fläskkött, rotfrukter och äpple

Ingredienser
- 1,5 kg Scan Piggham fläskbog, tärnad 2x2 cm
- 1 msk röd currypasta
- 1,5 liter vatten
- 40 g hönsbuljong
- 500 g kokosmjölk
- 1 dl koncentrerad äppeljuice
- saft av 1 lime
- 1 citrongräs
- 3 limeblad
- 500 g rotfrukter, i mindre bitar
- 150 g äpple, i klyftor
POTATISPURÉ
- 2 kg potatis, skalad
- 7 dl mjölk
- 50 g smör
- ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
Gör så här
Bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt currypasta och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills köttet är mört ca 30 minuter. Tillsätt kokosmjölk, äppeljuice, limejuice, citrongräs och limeblad. Lägg i rotfrukterna och låt koka tills de är mjuka. Vänd till sist ner äpplena och koka dem i ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölk och smör i en kastrull. Blanda med potatisen och smaksätt med chili, salt och peppar. Servera grytan med potatispuré.