Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris

Ingredienser
- 1,3 kg Scan Sous Vide Kotlettrad
ÄPPLE- OCH CURRYSÅS
- 150 g äpple, tärnat
- 100 g gul lök, hackad
- 1 msk curry
- 2 msk smör
- 5 dl vatten
- 20 g hönsbuljongpasta
- 0,5 dl koncentrerad äppeljuice
- 2 dl créme fraiche
GRÖNSAKSRIS
- 8 dl ris
- 1,6 liter vatten
- 30 g grönsaksbuljongpasta
- 50 g purjolök, skivad
- 200 g paprika, tärnad
- 200 g zucchini, tärnad
Gör så här
Skär köttet i skivor. Lägg på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. Koka riset i grönsaksbuljong. Fräs äpple, lök och curry i smör i en gryta.Tillsätt vatten, hönsbuljong och äppeljuice och koka ihop något. Rör i créme fraiche, koka upp och red med maizena. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i riset. Servera det med kotlettskivor och sås.