Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris

Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,3 kg Scan Sous Vide Kotlettrad

ÄPPLE- OCH CURRYSÅS

  • 150 g äpple, tärnat
  • 100 g gul lök, hackad
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 20 g hönsbuljongpasta
  • 0,5 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 dl créme fraiche

GRÖNSAKSRIS

  • 8 dl ris
  • 1,6 liter vatten
  • 30 g grönsaksbuljongpasta
  • 50 g purjolök, skivad
  • 200 g paprika, tärnad
  • 200 g zucchini, tärnad

Gör så här

Skär köttet i skivor. Lägg på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. Koka riset i grönsaksbuljong. Fräs äpple, lök och curry i smör i en gryta.Tillsätt vatten, hönsbuljong och äppeljuice och koka ihop något. Rör i créme fraiche, koka upp och red med maizena. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i riset. Servera det med kotlettskivor och sås.