Schnitzel med ratatouille på sommargrönsaker och potatismos

Ingredienser
- 1,4 kg Scan schnitzel förstekt (20 st)
RATATOUILLE
- 100 g gul lök
- 1 kg krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 20 g grönsaksbuljongpasta
- 10 g vitlök riven
- 1 msk strösocker
- 1 msk paprikapulver
- 200 g blomkål i buketter
- 150 g broccoli i buketter
- 100 g morot i bitar
- 150 g zucchini i bitar
- Till servering: potatismos
Gör så här
Lägg schnitzlarna på bleck och värm i 180°C ugn i ca 20 minuter. Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong, vitlök och socker. Låt koka i 20 minuter. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar. Späd eventuellt med vatten. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämt mjuka i tomatsåsen. Servera schnitzlarna med ratatouille och potatismos.