Kotlett Curry med äppelyoghurt och färskpotatis

Ingredienser
- 10 kg Scan Piggham kotlett benfri
- 2 dl madras curry
- 1 dl malen ingefära
- 1 dl chilipulver
- 1 dl farinsocker
Fräst kål
- 5 kg vitkål strimlad eller kinakål i bitar
- 2 kg gul lök strimlad
- 2 dl vitvinsvinäger
Äppelyoghurt
- 3 l matyoghurt
- 2 kg äpple strimlat
- Till servering: färskpoatis
Gör så här
Blanda ihop curry, ingefära, chilipulver och farinsocker. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet på hög temperatur, 225°C i ugn en kort stund. Sänk temperaturen till 100°C och stek med lite ånga tills innertemeraturen är 70°C. Låt köttet vila innan det skärs upp. Stek kål och lök i bleck i ugn 175°C i ca 15 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Blanda yoghurt med äpple, smaka av med salt och vitpeppar. Servera kotletten med fräst kål, äppelyoghurt och potatis.