Köttbullar på salladsbädd med dippsåser och grönsaksris

Köttbullar på salladsbädd med dippsåser och grönsaksris
För 100 personer

Ingredienser

  • 12 kg Scan köttbullar

Sojadipp

  • 3 l soja
  • 3 dl farinsocker
  • 3 dl pressad limesaft

Grönsaksris

  • 100 portioner kokt ris
  • 2 kg gröna ärtor tinade
  • 2 kg vitkål finstrimlad och fräst i olja

Till servering

  • 5 kg isbergssallad strimlad
  • 3 kg sweet chilisås

Gör så här

Värm sojan och smält i farinsocker. Häll i limesaften och smaka av. Värm köttbullarna i kombiugn, återupphettningsprogram, 150°C ca 10 minuter. Ta ut köttbullarna och lägg isbergssallad runt om i blecket. Blanda riset med gröna ärtor och fräst vitkål. Servera med sojadipp och sweet chilisås.