Kryddig quinoa med bacon och mandel

Ingredienser
Quinoa
- 1 liter Vatten
- 1 liter Hönsbuljong
- 1.5 msk Röd currypasta
- 5 dl Quinoa (vit svart eller röd)
Sallad
- 450 g Scan Baconsnitt
- 30 st Torkade aprikoser
- 1 st Purjolök
- 1.5 dl Mandlar - rostade och hackade
- 1 dl Persilja - hackad
Yoghurt
- 7 dl Matlagningsyoghurt
- 1.5 tsk Salt
- 1.5 dl Persilja - hackad
- 1 tsk Peppar
Gör så här
Skölj quinoan. Koka vatten, buljong och currypasta med quinoan i cirka 20 minuter utan lock. Häll av eventuell överflödig vätska. Strimla aprikoserna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skär baconet i mindre bitar. Stek bacon och purjolök, låt rinna av. Blanda baconfräset, mandel och aprikoser och hälften av persiljan med quinoan. Rör ihop yoghurten med resten av persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera quinoan med yoghurtsåsen.