Kryddig quinoa med bacon och mandel

Kryddig quinoa med bacon och mandel
För 10 personer

Ingredienser

Quinoa

  • 1 liter Vatten
  • 1 liter Hönsbuljong
  • 1.5 msk Röd currypasta
  • 5 dl Quinoa (vit svart eller röd)

Sallad

  • 450 g Scan Baconsnitt
  • 30 st Torkade aprikoser
  • 1 st Purjolök
  • 1.5 dl Mandlar - rostade och hackade
  • 1 dl Persilja - hackad

Yoghurt

  • 7 dl Matlagningsyoghurt
  • 1.5 tsk Salt
  • 1.5 dl Persilja - hackad
  • 1 tsk Peppar

Gör så här

Skölj quinoan. Koka vatten, buljong och currypasta med quinoan i cirka 20 minuter utan lock. Häll av eventuell överflödig vätska. Strimla aprikoserna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skär baconet i mindre bitar. Stek bacon och purjolök, låt rinna av. Blanda baconfräset, mandel och aprikoser och hälften av persiljan med quinoan. Rör ihop yoghurten med resten av persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera quinoan med yoghurtsåsen.