Fabada à la Rolfs kök

Ingredienser
- 750 g Scan Oxbringa sous vide
- 750 g Scan Chorizo
- 500 g Scan Tärnat Bacon
- 1½ kg stora vita bönor
- 10 st finhackade vitlöksklyftor
- 400 g grillad röd paprika
- 5 st skållade och tärnade tomater
- 20 st skalade pärllökar
- 1 g saffran
- 5 dl vitt vin
- 1 liter kycklingbuljong
- 25 g skuren gräslök
- 25 g plockad körvel
Gör så här
Skär oxbringan i 2 cm tjocka skivor och dela dom på hälften. Hacka hälften av chorizon. Mosa en fjärdedel av bönorna. Fräs baconet i lite olivolja. Tillsätt sedan vitlök, paprika, tomater, pärlök, saffran, vin och kycklingbuljong. Koka tills hälften av vätskan återstår.
Tillsätt oxbringa, chorizo och bönor och sjud i ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Toppa med gräslök och körvel. Servera med ett gott bröd.