Salviadoftande skinkgryta

Salviadoftande skinkgryta
För 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg Scan Fläskbog tärnad
  • 300 g Scan Sidfläsk skivat
  • 200 g Hackad gul lök
  • 2 st Skivade vitlöksklyftor
  • 300 g Morötter i bitar
  • 400 g Aprikospuré
  • 100 g Torkade aprikoser halverade
  • 1½ liter Hönsbuljong
  • 25 g Salvia
  • 400 g Kokta kikärtor

Gör så här

Bryn grytbitarna med salt och peppar. Bryn löken och morötterna. Lägg allt i en gryta och tillsätt aprikospuré, aprikoser och buljong. Koka upp och skumma väl. Sänk sedan värmen. Plocka salviabladen, strimla och spara till serveringen. Låt kvistarna koka med i grytan. Låt sjuda i ca 1½ timme tills köttet är riktigt mört. Skär fläsket i grova strimlor och stek. Låt rinna av och tillsätt sen i grytan. Tillsätt kikärtorna och red eventuellt av grytan. Smaka av med salt och peppar och vänd ner salvian. Servera gärna aprikosgrytan med smulad fetaost och ett gott bröd.