Rapsgriskorv med bröd

Rapsgriskorv med bröd

Ingredienser

  • 300 g späck
  • 500 g Scan fläskfärs, grovmald
  • 500 g nötfärs
  • 500 g lammfärs
  • 42 g nitritsalt
  • 1 dl kallt vatten
  • i dl hackade örter, t.ex. dragon, persilja
  • 10 st vitlöksklyftor, blancherade och malda
  • lammfjälster, sköljda

Tryffeldipp

  • 3 st äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja

Gör så här

Rapsgris/lammkorv: Blanda allt utom späck och vatten. Lägg i späck och vatten, lite i taget. Smaka av. Forma till korvar. Tryffeldipp: Blanda ihop allt utom oljan. Tillsätt oljan i en tunn stråle och rör hela tiden. Avsluta med att blanda i tryffelolja och den hackade svarta tryffeln. Smaka av med salt och peppar.