Rapsgriskorv med bröd

Ingredienser
- 300 g späck
- 500 g Scan fläskfärs, grovmald
- 500 g nötfärs
- 500 g lammfärs
- 42 g nitritsalt
- 1 dl kallt vatten
- i dl hackade örter, t.ex. dragon, persilja
- 10 st vitlöksklyftor, blancherade och malda
- lammfjälster, sköljda
Tryffeldipp
- 3 st äggulor
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 3 dl rapsolja
Gör så här
Rapsgris/lammkorv:
Blanda allt utom späck och vatten. Lägg i späck och vatten, lite i taget. Smaka av. Forma till korvar.
Tryffeldipp:
Blanda ihop allt utom oljan. Tillsätt oljan i en tunn stråle och rör hela tiden. Avsluta med att blanda i tryffelolja och den hackade svarta tryffeln. Smaka av med salt och peppar.