Krispig griskind med Yuzudipp

Krispig griskind med Yuzudipp

Ingredienser

Griskind

  • 500g Griskind
  • 50cl Öl (gärna ale, eller liknande)
  • 2st Morötter
  • 2st Gula lökar
  • Salt
  • 5 kvistar Timjan

Fritering

  • 1dl Vetemjöl
  • 2st ägg
  • 1dl Panko (Japanskt ströbröd)

Yuzudipp del 1

  • 5dl Matolja
  • 200g Bladspenat
  • 1st Citrongräs
  • 2st Grön chili
  • 3cm Ingefära

Yuzudipp del 2

  • 2st Äggulor
  • Salt
  • Limejos

Gör så här

Griskind:
Dela ner morötter och lök och lägg allt i en kastrull, fyll upp med vatten om inte ölet täcker köttet.
Låt koka minst 3 timmar, köttet ska falla sönder helt.
Sila buljongen och reducera till hälften, plocka bort grönsakerna och lägg köttet i en degblandare, tillsätt grov senap efter smak och ca 1dl av den reducerade buljongen. (Resten av buljongen går utmärkt att frysa, gott att ha som grund i andra grytor)
Fixera köttet i platsfilm till korvar runda som en 5krona och ca 15cm långa och frys.

Fritering:
Ta ut och låt köttet tina lite så att det går att skära 1cm tjocka puckar och dubbelpanera i mjöl, ägg och panko. Fritera griskinden i 170grader varm olja precis vid servering.

Yuzudipp del 1:
Mixa allting och sila genom finmaskig sil.

Yuzudipp del 2:
Vispa gulor, salt och limejos. Tillsätt oljan från del 1 i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen tjocknat och fått en bra konsistens