Spagetti med Gårdsköttbullar, mustig tomatsås och mozzarella

Steka För 10 personer
Spagetti med Gårdsköttbullar, mustig tomatsås och mozzarella
Ingredienser
  • TOMATSÅS
  • Ca 2 kg passerade tomater
  • 3 små gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 3 msk balsam vinäger
  • salt
  • ÖVRIGA KOMPONENTER
  • 850 g spaghetti
  • 1,2 kg Scan Gårdsköttbullar
  • 500 g mozzarella
  • 2 krukor basilika
Gör så här GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka löken fint, fräs ihop med kryddorna ca 5 min. Slå på de passerade tomaterna och låt småputtra ca 20 min. Rör ner vinäger, honung och smaka av med salt.
2. Koka spaghettin enligt anvisning.
3. Stek Gårdsköttbullar till fin yta.
4. Riv mozzarellan i bitar och plocka och skölj basilikabladen.
5. Servera den nykokta spaghettin med tomatsås och Gårdsköttbullar, toppa med mozzarella och basilika, gärna på ett stort vackert fat.

Smaklig spis!