Ekologiska köttbullar med krämig sötpotatissoppa och krispiga tillbehör

Ingredienser
- 1,6 kg sötpotatis
- 2 stor gul lök
- 1 vitlök (liten)
- 0,5 dl olja
- salt
- 1,3 l matlagningsgrädde
- 1,7 l vatten
- 2,5 grönsaksbuljongtärning
- Några kvistar timjan
- Ev. lite chiliflakes
- 2 tsk salt
- 1,5 kg Scan ekologiska köttbullar
- 2 msk smör
- 2 tsk rökt paprika
- 2,5 dl crème fraiche
- Tunnbröd
- Rotfruktschips
Gör så här
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Lägg sötpotatis och lök på en plåt ihop med vitlök. Ringla över lite olja och salta.
3. Rosta i ugnen i ca 20 min tills allt är helt mjukt. Ta ut och låt svalna.
4. Ta bort skalen från den rostade potatisen och löken och lägg i en stor tjockbottnad kastrull.
5. Slå på matlagningsgrädde, vatten och buljongtärning. Mixa slätt med en stavmixer.
6. Lägg i timjan. Koka upp och sjud på svag värme ca 10-15 min och smaka av med salt och chili om så önskas.
7. Stek köttbullarna till fin färg i smör och paprikapulver.
8. Lägg upp soppan i skålar och låt gästerna toppa med köttbullar, crème fraiche och chips och doppa bitar av tunnbrödet i.
2. Lägg sötpotatis och lök på en plåt ihop med vitlök. Ringla över lite olja och salta.
3. Rosta i ugnen i ca 20 min tills allt är helt mjukt. Ta ut och låt svalna.
4. Ta bort skalen från den rostade potatisen och löken och lägg i en stor tjockbottnad kastrull.
5. Slå på matlagningsgrädde, vatten och buljongtärning. Mixa slätt med en stavmixer.
6. Lägg i timjan. Koka upp och sjud på svag värme ca 10-15 min och smaka av med salt och chili om så önskas.
7. Stek köttbullarna till fin färg i smör och paprikapulver.
8. Lägg upp soppan i skålar och låt gästerna toppa med köttbullar, crème fraiche och chips och doppa bitar av tunnbrödet i.