Okonomiyaki - Japansk pannkaka med bacon och kål

Okonomiyaki - Japansk pannkaka med bacon och kål
För 10 personer

Pannkaka på japanskt vis med bacon topping och härligt goda såser.

Ingredienser

  • 1 l Vetemjöl
  • 10 Ägg
  • 7 dl Vatten
  • 1 kg Vitkål - fint strimlad
  • 1 Knippen salladslök
  • 1 dl Inlagd ingefära (gari) - finhackad
  • 700 g Bacon - knaperstekt och finhackad (spara ca 200 g till topping)
  • 2-3 tsk Salt
  • Olja och smör till stekning
  • SÅS
  • 1 dl Ljus japansk soja
  • 1 dl Worcestershiresås
  • 1 dl Vatten
  • 0,5 dl Honung
  • 0,5 dl Risvinäger
  • 1 msk Ingefära - riven
  • 2 tsk Maizena
  • TOPPING
  • Bacon
  • Salladslök
  • Nori - klippt i strimmor
  • Sesamfrön
  • Majonnäs

Gör så här

Börja med att vispa ihop pannkakssmeten med ägg, vetemjöl och vatten samt salt.
Skär ner baconet i små bitar och stek krispigt i stekpanna, lägg över på en assiett med hushållspapper.
Skiva vitkålen tunt och finhacka ingefäran och löken, vänd ner i smeten tillsammans med bacon (spara gärna lite bacon att toppa med).

Hetta upp smör och olja i en stekpanna till medelvärme och stek pannkakor, ca 5 minuter per sida (vid större serveringar kan smeten gräddas i nonstick-bläck i ugn. Låt då pannkakan få färg på ytan och sätt sedan på lock och låt gå färdigt så pannkakan inte blir torr. Skär i portionsbitar).

Koka upp alla ingredienser till såsen utom maizena som rörs ut i lite kallt vatten och tillsätts den kokande såsen under omrörning. Låt svalna.

Servera pannkakorna med sås, majonnäs, salladslök, nori, sesamfrön och extra bacon.