Spagetti med bacon, parmesan och chili

Spagetti med bacon, parmesan och chili

Härlig, enkel och god pastarätt som kan tillagas i några få minuter.
Smaklig spis!

Ingredienser

  • 10 Portioner al dente-kokt spagetti
  • 50 g Smör
  • 1 kg Bacon
  • 4 st Finrivna vitlöksklyftor
  • 300 g Finriven parmesan
  • 2 Citroner - finriven zest
  • 4 dl Hackad persilja
  • 2 Medelstark röd chili (finhackade -smaka dig fram)
  • Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de börjar bli krispiga. Ta ut och skär ner till små strimlor.

Koka pasta i ordentligt saltat vatten och låt lite kärna och spänst vara kvar. Hetta upp en panna och smält smör, lägg i bacon och vitlök. Fräs några minuter. Stäng av värmen och rör ner parmesan, citronzest, persilja och chili.

Blanda runt ordentligt ihop med den kokta pastan och smaka av med salt och nymald svartpeppar - njut av pastan direkt!