Spicy guacamoleburgare med pico de gallo och sötpotatisfries

Spicy guacamoleburgare med pico de gallo och sötpotatisfries
För 10 personer

Superfräscha burgare som för tankarna till varmare breddgrader - när förstekta burgare används finns mer till för tillbehören!

Ingredienser

  • 10 st förstekta hamburgare
  • Nymald svartpeppar
  • 10 skivor mozzarella
  • GUACAMOLE
  • 5 mogna avokados
  • 2 lime - juice
  • 1 lime - zest
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 4 dl cremefraiche
  • 1 tsk salt
  • Cayennepeppar efter önskad styrka
  • PICO DE GALLO
  • 4 tomater - fint tärnade
  • 1 rödlök - finhackad
  • 1 citron - juicen
  • 1 knippe koriander
  • chili
  • salt
  • TILL SERVERING
  • 10 st hamburgerbröd
  • 10 portioner sötpotatispommes

Gör så här

Mosa avokadon med limejuice och tillsätt zest, cremefraiche och vitlök - smaka av med salt och cayenne.
Blanda tomat och lök - smaksätt med citron, koriander, chili och salt.
Stek burgarna på hög värme så de får en fin yta - peppra lite extra. Lägg på en skiva mozzarella som får smälta ner över köttets ena sida.
Montera burgarna i brödet med krispig sallad, Pico de gallo och guacamole. Servera med härliga sötpotatispommes och gärna lite extra gucca att doppa i.