Lasagne på fläskfärs med soltorkad tomat, salvia och pesto

Lasagne på fläskfärs med soltorkad tomat, salvia och pesto
För 10 personer

Ny tappning på en riktig klassiker - fräscht och piggt med grön pesto!

Ingredienser

  • 2 gula lökar - finhackade
  • 3 vitlöksklyftor - rivna
  • 1,2 kg färs
  • 500 g riven zucchini
  • Smör
  • 300 g pesto
  • 4 dl vatten
  • Salt och peppar
  • SÅS
  • 100 g smör
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 3 dl finhackade soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 300 g finriven parmesan eller annan vällagrad ost
  • 10-15 lasagneplattor
  • 4 dl riven ost - ex. mozzarella
  • Örter

Gör så här

Fräs på lök, vitlök, färs och zucchini tills det får lite färg. Vänd ner pesto och smaka av med salt och peppar.
Smält smöret och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken och låt sjuda tills såsen tjocknat. Ta av från värmen och rör ner soltorkad tomat, kryddor och ost.
Sätt ugnen på 175 grader.
Montera lasagnen i lager med plattor, färs och sås - avsluta med sås och ett lager riven ost.
Tillaga i ugnen ca 1 timme. Toppa gärna med lite färsk salvia.

Tips och trix!
Såsen kan redas med maizena för att minska fettmängden.
För att sänka kostnaden kan man med fördel göra egen pesto på basilika, persilja, vitlök, solrosfrön, olivolja samt lagrad ost.
Lasagnen är minst lika god efter några dagar i kyl eller frys.