Baconlindade oxjärpar serveras med bulgursallad och yoghurtdressing med dill och persilja

Baconlindade oxjärpar serveras med bulgursallad och yoghurtdressing med dill och persilja
För 10 personer

Kanske lite pilligt men värt mödan för resultatet blir väldigt gott och känns lyxigt med enkla och prisvärda produkter!

Ingredienser

  • 10 portioner Oxjärpar
  • Bacon
  • Smör
  • DRESSING
  • 6 dl turkisk yoghurt
  • 2 majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 0,5 gurka
  • 1 citron - zest och juice
  • Salt och peppar
  • SALLAD
  • 2 zucchini
  • 2 auberginer
  • 5 tomater
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt peppar
  • Vinäger
  • Olja
  • 1 l kokt bulgur (gärna med lite gurkmeja)
  • 200 g småbladig sallad ex. rucola eller mangold
  • 2 röda paprikor - strimlade

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ner zucchini, aubergine, rödlök o tomater och lägg ut på en plåt - blanda runt med olja, vitlök, salt o peppar. Rosta i ugnen till fin färg. Låt grönsakerna svalna innan de blandas med bulgur och dressas med olja o vinäger - smaka av med salt och peppa och lägg upp på en bädd av sallad och strimlad paprika.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Linda en baconremsa runt varje järpe och stek i stekpanna - alt i stekbleck i ugn tills baconen fått fin yta. Servera med sallad och dressing!

Tips och trix!
Ska rätten lagas till väldigt många kan man istället göra ett "strössel" av knaperstekt bacon och servera till och gärna steka järparna med lite rökt paprikapulver för att lyfta smakerna.
Rester av den härliga salladen kan serveras kall.