Fläskfilé med salsa verde och krispig crudités

Ingredienser
- 1.5 kg Scan fläskfilé sous vide
Salsa verde
- 1 st huvudsallad
- 50 g gräslök
- 5 kvistar bladpersilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl kapris
- 5 st sardeller
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl kallpressad rapsolja
Krispig crudités
- 400 g fänkål
- 400 g morot
- 10 st rädisor
- 2 st gröna äpplen
- 300 g gurka - urkärnad
- 0.5 st purjolök
- 0.5 dl kallpressad rapsolja
- 2 msk äppelcidervinäger
Gör så här
Salsa Verde: Mixa alla ingredienser slätt, förutom oljan, i en kannmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle på slutet. Smaka av med salt och peppar.
Crudités: Hyvla fänkål, morot och rädisa tunt på mandolin och lägg i isvatten en stund. Skiva äpple och gurka tunt. Skär julienne på purjolöken. Blanda alla grönsaker med rapsolja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Skär fläskfilén i stubbar och smaksätt med salt och peppar. Grilla på medelvarm grill i ca 10 minuter så att den blir varm och får grillyta och smak.
Servera fläskfilén med cruditée och salsa verde.