Indisk lamm- och kikärtsgryta med gult ris och myntayoghurt

Ingredienser
- 10 kg Scan Lammgrytbitar
- 1 kg hackad gul lök
- 6 kg krossade tomater
- 5 l kalvbuljong
- 15 st krossade vitlöksklyftor
- 20 st lagerblad
- 1 dl gurkmeja
- 2 dl spiskummin
- 15 st finhackad röd chili
- 4 kg kokta kikärtor
Myntayoghurt
- 4 kg matyoghurt
- 100 g finstrimlad mynta
- 5 st citroner (finrivet skal och pressad saft)
Till servering
- kokt ris med gurkmeja
Gör så här
Häll samtliga ingredienser, förutom kött och kikärtor, i en gryta. Koka ihop och smaka av med salt och peppar. Bryn köttet och lägg i grytan och låt småputtra tills köttet är klart, ca 45 minuter. Vänd ner kikärtorna innan servering. Blanda yoghurt med mynta, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris kokt med gurkmeja.